Počinju prijave za besplatne akcije

Izvor: B92, 26.Jan.2008, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju prijave za besplatne akcije

Beograd -- Objavljen je javni poziv građanima da se prijave za podelu besplatnih akcija šest velikih javnih preduzeća.

Za zaposlene i bivše zaposlene u velikim javnim preduzećima predviđeno je prijavljivanje u filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje

Građani se za besplatne akcije moraju prijaviti lično na šalterima "Pošte Srbije", uz ličnu kartu i karticu tekućeg računa, koji može biti otvoren pri prijavljivanju. Oko četiri miliona građana moći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će da se prijave za podelu akcija od ponedeljka 28. januara do 31. jula ove godine

Pravo na besplatne akcije imaju svi građani koji su stekli punoletstvo do kraja prošle godine i državljanstvo Srbije do 3. januara ove godine, a imali su prebivalište u Srbiji na dan 30. juna 2007. Uz to, uslov je i da do kraja roka za evidentiranje budu upisani u birački spisak i da do sada nisu dobili besplatne akcije u privatizaciji.

Generalni direktor JP PTT Srbije Goran Ćirić građanima poručuje da ne treba da žure i stvaraju gužve na poštinim šalterima, jer akcije ne mogu da nestanu.

"Isto pravo imaju i oni koji se prijave prvog ali i poslednjeg dana, dakle svejedno je da li ćete se prijaviti prvog ili poslednjeg dana. Mislim da je najbolje da se to na pravi način optmizuje kroz 6 meseci. Naša procena je da je to sasvim dovoljan period za obavljanje ovog posla bez velikih pritisaka na naše šaltere", kaže Ćirić.

Direktor direkcije za poštansku mrežu Željko Gagović odbacuje bilo kakvu mogućnost da tokom prijavljivanja dođe do zloupotreba.

"Kroz unos JMBG mi nećemo moći sledeći put da unesemo bilo koji koji je već unet. Znači, kada se građanin pojavi na nekom drugom mestu to će biti sprečeno i baš zbog toga je bilo razmišljanja o zaštiti eventualnih zloupotreba", kaže on.

Za zaposlene i bivše zaposlene u velikim javnim preduzećima predviđeno je prijavljivanje u filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje. Rok za prijavljivanje za NIS i Jat je od 28. januara do 30. marta, za Telekom i Galeniku od 28. januara do 30. maja, a za EPS i Aerodrom od 28. januara do 31. jula 2008. godine. Sve ostale informacije građani mogu dobiti od ponedeljka pozivom na besplatni broj kol centra Pošte Srbije 0800 100 300 i u Agenciji za privatizaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.