Počelo asfaltiranje auto-puta od Preljine do Pakovraća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 13:03

Počelo asfaltiranje auto-puta od Preljine do Pakovraća

Asfaltiranje probne deonice u dužini od 500 metara prvi je signal da se približavamo kraju radova na deonici od Preljine do Pakovraća, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na deonici od Preljine do Pakovraća, u sklopu auto-puta "Miloš Veliki".

"Zaista sam uzbuđen i srećan, ovo je Srbija kakvu želimo da vidimo. Poslednjih meseci svaki dan ovde radi preko 1.000 radnika. Ovo je 500 metara deonice probnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << asfalta da vidimo kako će budući put izgledati. Građani Čačka će konačno odahnuti, jer sav tranzitni saobraćaj ka Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori neće ići kroz centar Čačka. Mi smo sve bliži tome da omogućimo ljudima da lakše dišu i da lludi koji gravitiraju ka centru Čačka komfornije koriste saobraćajnice u samom gradu", rekao je Momirović.

Ministar Momirović zajedno je sa predstavnicima kineske kompanije China Communications Construction Company, koja je izvođač radova i sa predstavnicima JP "Puteva Srbije", obišao trasu auto-puta od petlje Preljina, preko petlje Pakovraće, do ulaza u tunel Laz, koja je dugačka 14 kilometara.

U okviru ove trase i kilometraže je i tunel Trbušani.

Ministar Momirović istakao je da više nema prostora za kompromise i kalkulacije, i da su rezultati koji se postižu na izgradnji deonice od Preljine do Pakovraća, bez obzira na obim posla na teritoriji cele Srbije, više nego zadovoljavajući.

On se nada da će u narednim mesecima svi radnici i mehanizacija koja radi na ovom potezu biti prebačeni na drugu deonicu, a da će ova biti puštena u saobraćaj.

Radovi na deonici od Preljine do Pakovraća odlično napreduju, a to pokazuje i podatak da se na trasi budućeg auto-puta u sklopu Poteza III trenutno izvode radovi na svim mostovskim konstrukcijama, probijena je skoro cela trasa, a počelo je i asfaltiranje probne deonice, saopšteno jer iz Ministarstva.

U završnoj fazi su i radovi u tunelu Trbušani, koji se takođe nalazi na Potezu III i dužine je 278 metara.

Dužina deonice od Preljine do Požege iznosi 30,9 kilometara i izuzetno je kompleksna jer skoro trećinu trase čine mostovi i tuneli. Deonica Preljina - Požega predstavlja deo autoputa E-763, odnosno deo auto-puta Beograd - Južni Jadran kojim se ostvaruje veza između Srbije i Crne Gore, odnosno Beograda i Južnog Jadrana.

Deonica Preljina - Požega ključna je za povezivanje regiona i za jačanje turističkih i privrednih kapaciteta, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niklo 500 metara probnog asfalta FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 22.Sep.2021

Asfaltiranje probne deonice u dužini od 500 metara prvi je signal da se približavamo kraju radova na deonici od Preljine do Pakovraća...To je izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na deonici od Preljine do Pakovraća, u sklopu auto-puta...

Nastavak na B92...

Probni asfalt na delu deonice Ljig-Preljina - prvi znak da se radovi približavaju kraju

Izvor: RTS, 22.Sep.2021

Deonica Preljina - Požega Koridora 11, jeste jedna od kraćih deonica, ali ujedno i jedna od najtežih zbog nepristupačnih delova. Stoga je jedna trećina trase u tunelima i mostovima na čijoj izgradnji je angažovano svakodnevno oko 1.000 ljudi, koji su na delu deonice postavili i probni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.