Počela rekonstrukcija Prokopa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2014, 02:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rekonstrukcija Prokopa

Prva faza rekonstrukcije železničke stanice Beograd Centar u Prokopu danas je zvanično počela i po ugovoru će trajati 420 dana.

Po ugovorenom dinamičkom planu aktivnosti, radovi u Prokopu trebalo bi da budu završeni 26. januara 2016. godine, saopštile su Železnice Srbije.

Radove izvodi konzorcijum firmi, okupljenih oko Energoprojekt Opreme, u čijem sastavu su još "Energoprojekt Niskogradnja", "Energoprojekt Visokogradnja", ZGOP i AŽD.

Vrednost posla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je nešto manje od 25,8 miliona evra, a finansiranje je obezbeđeno iz kredita Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj.

Radovi se odvijaju u uslovima redovnog funkcionisanja železničkog saobraćaja kroz stanicu Beograd Centar, pa su pored redovnih aktivnosti preduzete i dodatne mere bezbednosti u samom objektu.

Prva faza izgradnje stanice Prokop obuhvata rekonstrukciju postojećih kolosečnih kapaciteta, sa ciljem povećanja propusne moći stanice do projektovanih kapaciteta prijema i otpreme vozova.

Završetak radova u stanici Prokop predstavlja jedan od najbitnijih preduslova za preuzimanje funkcije glavne putničke železničke stanice u Beogradu i realizaciju projekta Beograd na vodi, ističe se u saopštenju.

U Prokopu trenutno saobraćaju samo vozovi gradske železnice, a posle ovih radova kroz stanicu će moći da saobraćaju i lokalni, regionalni i međunarodni putnički vozovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.