Počela naplata putarine na auto-putu Niš-Dimitrovgrad

Izvor: RTS, 01.Jan.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela naplata putarine na auto-putu Niš-Dimitrovgrad

Na istočnom kraku Koridora 10, na deonici Niš - Dimitrovgrad, danas u podne počela je da se naplaćuje putarina kod Dimitrovgrada. Putarina će za automobile iznositi 190 dinara.
Na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" ima ukupno osam saobraćajnih kanala.

Cena za prvu kategoriju I-A (motori) biće 90 dinara, za kategoriju I (za automobile i kombi do 3,5 tone nosivosti) 190 dinara, kategoriju II >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (motorna vozila sa prkolicom i teretni kombi) 280 dinara, kategoriju III (autobusi i kamioni) 560 dinara i kategoriju IVa (autobus sa prikolicom i teretna vozila sa prikolicom) 1.120 dinara.
Naplata putarine će se odvijati u "otvorenom sistemu".
Pošto je putarina počela da se naplaćuje samo na rampi Dimitrovgrad, plaćaće je samo vozači koji idu za Bugarsku i koji iz nje dolaze.
Takav režim naplate putarine biće na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku Koridora 10, kada će se stvoriti uslovi za uspostavljanje zatvorenog sistema naplate putarine i na toj deonici.
Za rad na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" je angažovano 37 radnika koji su uspešno prošli obuku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Počela naplata putarine na nezavršenoj deonici auto-puta od Niša do Dimitrovgrad

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Jan.2018

Na istočnom kraku Koridora 10, na deonici Niš - Dimitrovgrad, danas u podne počela je da se naplaćuje putarina kod Dimitrovgrada. Putarina će za automobile iznositi 190 dinara...Na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" ima ukupno osam saobraćajnih kanala...Cena za prvu kategoriju I-A (motori) biće...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.