Poboljšanje kreditnog izgleda Srbije

Izvor: Studio B, 19.Mar.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poboljšanje kreditnog izgleda Srbije

Agencija za procenu kreditnog rejtinga Mudis promenila je kreditni izgled Srbije sa stabilnog na pozitivni, dok je kreditni rejting zadržan na nivou B1.

Izgledi Republike Srbije su poboljšani prvenstveno usled rešenosti Vlade Srbije da zaustavi rast javnog duga kroz implementaciju programa fiskalne konsolidacije i strukturnih reformi podržanih stend baj aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom, saopštila je Agencija.

Kako se navodi, osnovni razlozi za donošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ove odluke pored činjenice da su mere fiskalne konsolidacije bile uspešne u prethodnoj godini su i reforme sprovedene sa ciljem uklanjanja prepreka za investiranje u realni sektor, unapređenje poslovnog okruženja i konkurentnosti, kao i jačanje poverenja u finansijski sektor.

Pozitivnim za kreditni rejting ocenjuje se i formalno otvaranje dva poglavlja u procesu evropskih integracija.

Očekuje se da proces evropskih integracija unapredi institucionalni okvir Srbije.

Mudis će povećati kreditni rejting Srbije u narednom periodu ukoliko se nastavi sprovođenje programa fiskalne konsolidacije i sprovedu neophodne strukturne reforme, zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moody's poboljšao kreditni izgled Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Mar.2016

BEOGRAD - Agencija za procenu kreditnog rejtinga Moody's promenila je kreditni izgled Srbije sa stabilnog na pozitivni, dok je kreditni rejting zadržan na nivou B1...Izgledi Republike Srbije su poboljšani prvenstveno usled rešenosti Vlade Srbije da zaustavi rast javnog duga kroz implementaciju programa...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.