Izvor: Danas, 04.Jul.2015, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poboljšan rejting Kredi agrikol grupe

Francuska Kredi agrikol grupa, koja i u Srbiji ima banku, u prvom kvartalu ove godine zabeležila je 1,23 milijarde evra neto prihoda, saopšteno je iz te finansijske kuće.

Kako se navodi, nakon takvih rezultata, rejting agencija Fič je u svojoj najnovijoj reviziji kreditnog rizika Kredi agrikola potvrdila ocenu „A“ , dok je dugoročne izglede sa stabilnih promenila na pozitivne. "Ocena „A“ se tumači kao visoka sposobnost izvršenja finansijskih obaveza i nizak kreditni rizik, dok pozitivni izgledi ukazuju na mogućnost da bi rejting mogao da bude povećan u budućnosti", dodaje se u saopštenju Kredi agrikola.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.