Plenković: Razgovarali smo s Lockheed Martinom i Saabom, i dalje su zainteresirani

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Feb.2019, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Razgovarali smo s Lockheed Martinom i Saabom, i dalje su zainteresirani

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu za HRT kako Hrvatska i dalje namjerava modernizirati ratno zrakoplovstvo, da cilja na zrakoplov zapadne tehnologije te da su u Muenchenu hrvatski predstavnici razgovarali s predstavnicima američkog proizvođača Lockheed Martina i švedske tvrtke Saab.

"Što se tiče tipa zrakoplova on je i zadnji put, bilo je sasvim jasno, na temelju studije koju su napravili stručnjaci iz ministarstva obrane, tip zrakoplova zapadne tehnologije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Mi smo i na ovoj velikoj konferenciji, gdje dolaze i ljudi iz svijeta obrambene industrije iskoristili ovu prigodu i za razgovor s predstavnicima Lockheed Martina i s predstavnicima Saaba", rekao je Plenković za HRT u Muenchenu gdje sudjeluje na sigurnosnoj konferenciji.

Ustvrdio je da su oni i "dalje zainteresirani i mi ćemo u sljedećim tjednima i mjesecima gledati kako da na temelju iskustva koje smo prošli započnemo jedan novi proces koji bi u razumnom vremenskom periodu osigurao Hrvatskoj realizaciju onoga što želimo, a to je modernizacija našeg zrakoplovstva".

Nakon što je propala nabavka izraelskih borbenih zrakoplova izraelskih F-16 Barak ministar obrane Damir Krstičević rekao je prije desetak dana da ne odustaje od stajališta da su Hrvatskoj potrebni višenamjenski borbeni zrakoplovi, a koje će zrakoplove Hrvatska nabavljati odlučit će se nakon analize tog propalog pokušaja.

Plenković je ranije u subotu izjavio da će Vlada nastaviti proces nabave borbenih aviona.

"Hrvatska ima sposobnost ratnog zrakoplovstva, a Vlada ostaje privržena nastaviti proces nabave višenamjenskih borbenih aviona", kazao je Plenković.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.