Platite porez na imovinu, imate još dan

Izvor: B92, 16.Feb.2016, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platite porez na imovinu, imate još dan

Beograd -- Građani, preduzetnici i pravna lica u obavezi su da prvu ratu poreza na imovinu uplate zaključno sa 17. februarom, kažu u Upravi javnih prihoda Grada Beograda.

Prva rata, podsećanja radi, plaća se akontaciono, u visini poslednje, četvrte rate iz 2015. godine.

"Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja, a za sve informacije se mogu obratiti našim nadležnim odeljenjima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navode u Upravi dodajući da je prijem stranaka radnim danima od 8 do 14 časova, izuzev srede kada stranke mogu doći do 20 sati.

Porez na imovinu se plaća u četiri rate do 15. u mesecu - februaru, maju, avgustu i novembru.

Ove godine, rok za uplatu prve rate pomeren je zbog Dana državnosti, pa ističe 17. februara.

Porez na imovinu prikupljaju lokalne samouprave koje će rešenja za porez u ovoj godini početi da uručuju od maja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poslednji dan da platite porez, iako nemate rešenja

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2016, 08:57

Građani, preduzetnici i pravna lica u obavezi su da prvu ratu poreza na imovinu uplate zaključno sa 17. februarom...Pošto rešenja od opštinskih poreznika nece stići do maja, kao prvu ratu treba uplatiti iznos jednak četvrtini ukupnog prošlogodišnjeg poreza. Porez na imovinu se plaća u četiri...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.