Plan reindustrijalizacije do aprila

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan reindustrijalizacije do aprila

Kopaonik -- Do aprila meseca biće utvrđen plan za reindustrijalizaciju srpske privrede, izjavio je potpredsednik Nacionalnog saveta za privredni oporavak Branisav Grujuć.

"Neki plan je da se do aprila izdefiniše, zajedno sa Ministarstvom finansija i privrede, sa stručnom javnošcu i svim zaintersovanim i bitnim subjektima u srpskoj privredi, osnovni strateški plan kako da se krene u proces reindustrijalizacije", rekao je Grujić.

On je naveo da je uoči Kopaonik biznis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << foruma održana sednica Nacionalnog saveta za privredni oporavak čija je tema bila reindustrijalizacija.

"Mi aktivno radimo na toj temi, vidljivo je da je sa ovog skupa došlo do određene promene svesti svih učesnika da se okrenemo sasvim novom modelu razvoja koji se zove reindustrijalizacija, a koja ne može da se sprovede preko noći. To je jedan dugoročan zadatak koji treba da negujemo u narednih 15 do 20 godina", istakao je Grujuć.

To podrazumeva, prema njegovim rečima, promenu načina privređivanja koji je primenjivan u Srbiji u poslednjih 20 godina.

"Premijer je dao naznaku, a i naši vodeći ekonomisti predlažu zaokret u tom smislu, koji će trajati dugo. To je bolan proces, ali nemamo drugog načina da izađemo iz krize", naveo je Grujić.

Najvažnije je da je nova vlada to shvatila i okreće novi list za novi pravac razvoja, istakao je Grujić.

Poruka sa današnjeg Kopaonik biznis foruma, koji se održava do 15. marta, veoma je važna ne samo za domaću javnost, već i za strane investitore, ali i međunarodne finansijske institucije, zaključio je Grujić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.