Petrović: Građani da ne strahuju od poskupljenja

Izvor: S media, 05.Sep.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Građani da ne strahuju od poskupljenja

Građani ne trebaju da strahuju od poskupljnja, poručio minstar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović. On je naglasio da će na svetskim berzama doći do rasta cena prehrambenih proizvoda.

Gradjani Srbije ne treba da strahuju od poskupljenja cena prehrambenih roba, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović.

On je nakon obilaska dva sjenička domaćinstva i otvaranja Prvog regionalnog centra za razvoj poljoprivrede kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će do promena cena preherambenih proizvoda u Srbiji doći ako dodje do rasta cena svih vrsta roba na svetskim berzama.

Samit nesvrstanih u Beogradu

Maksi otkupio preduzeće "Srbija"

Pahor: Ako Hrvatska uđe u EU pre Srbije izbiće pakao

U tom slučaju u budžetu će biti obezbedjena sredstava za robne rezerve koje će moći da intervenišu na tržištu, kazao je Petrović.

Ministar poljoprivrede i trgovine je dodao da je važno da je valuta stabilna i da nekoliko meseci unazad nemamo velike razlike u kursu.

"Već sada svi ozbiljni ekonomski analitičari prognoziraju inflaciju ispod 10 odsto na godišnjem nivou", kazao je on.

Petrović je dodao da se Srbija izborila sa nestašicama osnovih namirnica i da ako nečega nema u marketima, je stvar tehničke prirode i nedovoljno dobre komunikacije proizvodjača i trgovaca.

Prema njegovim rečima, cena hleba u Srbiji je uredjena, a kada je reč o šećeru iz Robnih rezervi mesečno ide 3.000 tona šećera koji se prodaje po 103 dinara.

Petrović je naveo da će videti kako će se kretati cena ulja, jer kada raste cena ulja na svetskom tržištu, onda mora da dodje do promene i u Srbiji.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.