Penzioneri, novac leže na račun

Izvor: Mondo, 06.Nov.2017, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri, novac leže na račun

Jednokratna isplata po pet hiljada dinara penzionerima, o čemu je Vlada Srbije prošle nedelje donela odluku, počela je danas.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Odluka je doneta u skladu sa nastojanjem Vlade da se zaštiti standard i poboljša ekonomska sigurnost korisnika penzija, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Penzionerima u novembru stiže ekstra novac Pošta Srbije: Nema štrajka, penzioneri će dobiti novac
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Pošta Srbije danas je obavestila penzionere da će u propisanim rokovima dobiti po 5.000 dinara jednokratne pomoći. U saopštenju Pošte se ističe da radnici tog javnog preduzeća nisu u štrajku, tako da nema razloga za kašnjenje isplata.

Ovom odlukom obuhvaćeni su svi korisnici penzija, primaoci privremene naknade invalida rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, navedeno je u ranijem saopštenju Vlade.

Penzionerima po 5.000 dinara u narednih deset dana

Iznos sleduje i invalidnoj deci- korisnicima privremene naknade, koja se nalaze u evidenciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu penzija, zaključno sa 27. oktobrom 2017. godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.