Pazite se francuskih evro srebrnjaka!

Izvor: S media, 05.Okt.2011, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pazite se francuskih evro srebrnjaka!

Francuska narodna banka iskovala je ograničenu seriju kovanica od deset evra koje su se pojavile i u Srbiji, ali bi građani trebalo da budu na oprezu pošto je u pitanju jubilarni novac koji nije u opticaju.

Kako su objasnili za "Pres" u Narodnoj banci Srbije, novčić je vredniji od deset evra, ali njime ne može da se trguje.

Nove novčanice od deset, 20 i 200 dinara

PejPal nas neće?

"Iskovan je u srebru i na licu kovanice ima otisnutu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nominalnu vrednost deset evra, a kupuje se za 15 evra. Nije u opticaju, te nije ni čudo što ga ne prima nijedna banka ni menjačnica u Srbiji", naveli su u NBS.

Kako su rekli, jedino je kovanica od dva evra istovremeno i jubilarni kovani novac i opticajna kovanica.

Reporteri "Presa" pokušali su juče u bankama i menjačnicama u Beogradu da razmene kovanicu od deset evra, ali bez uspeha. U bankama kažu da uopšte ne primaju kovanice u stranoj valuti, dok su u menjačnicama mislili da žele da ih prevare lažnim novcem.

(Pres foto:coinsworld.eu)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.