Patrijarh Porfirije dobrovoljno dao krv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2022, 19:06

Patrijarh Porfirije dobrovoljno dao krv

Patrijarh srpski Porfirije dao je krv u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi koju je Srpska pravoslavna crkva, na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, organizovala u više hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke kako bi se obezbedila dovoljna količina krvi i krvnih produkata za potrebe zdravstvenih ustanova.

Patrijarh je na Instagramu istakao da ovo nije prvi put da SPC organizuje i podržava ovakve akcije.

"Mi hrišćani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << živimo u Crkvi hraneći se Telom i Krvlju Hristovom i pozvani smo da ljubimo jedni druge i ceo svet ljubavlju Hristovom, a ovom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pomažemo onima kojima je krv potrebna kako bismo ih podržali u njihovoj borbi za život. Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi, pa samim tim i solidarnosti, a solidarnost prema potrebitima jeste jedan od temeljnih civilizacijskih vrednosti humanog društva", naveo je patrijarh Porfirije.

On je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama i na taj način pomognu svojim bližnjima.

"Neka Gospod podari isceljenje duše i tela našoj bolesnoj braći i sestrama kojima je krv potrebna, a lekarima i medicinskom osoblju koje ih leči blagodat Duha Svetoga da ih rukovodi u njihovom trudu", poručio je patrijarh Porfirije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobrovoljno davanje krvi u prvoslavnim hramovima, odazvao se i partijarh Porfirije

Izvor: RTS, 25.Sep.2022

U pravoslavnim hramovima širom Srbije organizovano je dobrovoljno davanje krvi. Pozivu se odazvao i patrijarh srpski Porfirije. . Posle liturgije u Hramu Svetog Save grupa mladih odlučila je da učestvuje u akciji davanja krvi u Parohijskom domu. Srpska pravoslavna crkva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.