Panenić: Moramo sačuvati Petrokemiju

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Mar.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panenić: Moramo sačuvati Petrokemiju

ZAGREB - Nakon što je jučer kao bomba odjeknula informacija da Ina prestaje isporučivati plin Petrokemiji, postavlja se pitanje opstojnostio kutinske kompanije.

Dionice Petrokemije (ZSE:PTKM-R-A) jučer sui potonule 5,5 posto, na 10,35 kuna. U odnosu na početak godine tržišna vrijednost ove kompanije potonula je 21,6 posto.

Ministart gospodarstva Tomislav Panenić poručuje kako Petrokemiju treba sačuvati.

"To je užasno bitna tvrtka za Hrvatsku. Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << mogu vidjeti kako bi naša poljoprivreda bez nje funkcionirala. To je tvrtka koja ima brojne probleme i bavim se njome puno u zadnjih mjesec dana. Imaju i dugove prema isporučiteljima plina. Prvo plinarsko društvo je dalo ponudu za pretvaranje tog potraživanja u udio u tvrtki. Bitno je sačuvati proizvodnju i radna mjesta i imati Petrokemiju kao naš brend. Nismo spremni pristati da to postane samo model uklanjanja konkurencije, rekao je Panenić za N1 Televiziju.

Prema neslužbenim informacijama, iza privremenog prekida isporuke plina stoji MOL, koji stvara pritisak Vladi. Naime, Ina je zainteresirana za kupnju Petrokemije, no MOL, navodno, to uvjetuje gašenjem sisačke Rafinerije. Sugovornici Jutarnjeg tvrde da Vlada na to nikako ne smije pristati te da sisačka Rafinerija ne smije biti ugašena dok se ne modernizira riječka rafinerija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.