Pala trgovinska razmjena Kine sa SAD-om

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Sep.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala trgovinska razmjena Kine sa SAD-om

PEKING - Trgovinska razmjena Kine sa SAD-om naglo je pala u kolovozu u jeku sve goreg rata oko carina koji prijeti i globalnom ekonomskom rastu. 

Uvoz američke robe u Kinu pao je u kolovozu za 22 posto u odnosu na godinu dana ranije, na 10,3 milijarde dolara posle kineskog povećanja carina i naredbi kompanijama da otkažu narudžbe, pokazuju danas objavljeni službeni podaci.

Kineski izvoz u SAD, najveće kinesko tržište, pao je za 16 posto, na 44,4 milijardi dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pod pritiskom kaznenih carina koje je uveo predsjednik SAD-a Donald Trump koji se bori protiv velikog kineskog trgovinskog suficita sa njegovom zemljom i kineskim ambicijama oko preuzimanja tehnologije.

Uzajamno američko i kinesko podizanje carina na uvezenu robu u vrijednosti od više milijardi dolara poremetilo je trgovinu u područjima od soje do medicinske opreme i pogodio trgovce iz obje zemlje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.