Pala prodaja automobila u Kini, najviše električnih

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Okt.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala prodaja automobila u Kini, najviše električnih

PEKING – Prodaja automobila u Kini pala je u rujnu za 6,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a prodaja električnih automobila za čak 34,2 posto, izvestila je danas Kineska asocijacija proizvođača automobila (CAAM).

Prodaja sedana, SUV vozila i minivana na najvećem svjetskom tržištu automobila, pala je na 1,9 milijuna jedinica, prema podacima te industrijske grupacije, prenosi agencija AP.

Ukupna prodaja, uključujući kamione i autobuse, smanjena je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za 5,2 posto, na 2,3 milijuna jedinica.Prodaja električnih automobila pala je na 80.000 jedinica, uslijed smanjenja državnih subvencija koje su prethodno pomogle Kini da postane najveće svjetsko tržište električnih automobila. Za devet mjeseci ove godine, ukupna prodaja automobila u Kini je pala za 11,7 posto, na 15,2 milijuna jedinica.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.