Pala ekonomska aktivnost u evrozoni

Izvor: Capital.ba, 02.Jan.2024, 15:03

Pala ekonomska aktivnost u evrozoni

FRANKFURT – Ekonomska aktivnost nastavila se smanjivati u evrozoni prošlog decembra. Indeks menadžera nabave (PMI) porastao je sa novembarskih 44,2 boda na 44,4 boda, prema S&P Globalu, ali je ostao ispod granice od 50 bodova koja ukazuje na pad aktivnosti. FOTO: Pixabay Obim proizvodnje i broj radnih mjesta bili su manji. I pored toga što je indeks ostao ispod granice od 50 bodova, rezultat je najbolji u posljednjih sedam mjeseci, prenosi njemačka agencija dpa. Na to je uticalo manje pogoršanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << uslova poslovanja u Njemačkoj i Italiji. Francuska je u međuvremenu doživjela najveće pogoršanje uslova u više od tri i po godine. Na drugom mjestu, najveći napredak ostvarila je Grčka. Očekivanja rasta poboljšana su krajem prošle godine. Proizvođači su u decembru bili optimističniji, što se nije dogodilo od prošlog aprila. Troškovi proizvodnje nastavili su padati, ali manje izraženo nego prethodnih mjeseci. SEEbiz Чланак Pala ekonomska aktivnost u evrozoni се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pala ekonomska aktivnost u evrozoni u decembru: Ova zemlja iznenadila svojim napretkom

Izvor: Blic, 02.Jan.2024

Ekonomska aktivnost nastavila se smanjivati u evrozoni u decembru. Indeks menadžera nabave (PMI) porastao je sa 44,2 poena na 44,4 poena, prema S&P Globalu, ali je ostao ispod granice od 50 poena koja ukazuje na pad aktivnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.