Paket mera protiv rasta cena hrane

Izvor: B92, Beta, 23.Nov.2010, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paket mera protiv rasta cena hrane

Beograd -- Vlada Srbije će pripremiti paket mera koji treba da obuzda rast cena hrane, nekontrolisani rast inflaciju opasno približava dvocifrenoj stopi.

Na sastanku posvećenom ovoj temi, kome su prisustvovali premijer, guverner Narodne banke i ministri poljoporivrede i trgovine, razgovaralo se i o antimonopolskoj politici.

U zemlji koja za sebi misli da može da hrani pola Evrope, hrana nikada nije bila skuplja. Na hitnom sastanku premijera, guvernera i ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trgovine i poljoprivrede odlučeno da se spremi predlog mera.

Zaključeno je i da se treba preispitati uloga Robnih rezervi, jer one funkcionišu po modelu koji predstavlja relikt prošlosti-

Do sastanka je moralo ranije da dođe, smatra predsednik Privredne komore Miloš Bugarin. Zbog loše politike prema poljoporivredi imamo problem sa snabdevanjem mleka, i tu možda nije kraj, smatra on.

Sastanak je održana na inicijativu guvernera Šoškića, koji je više puta i javno govorio o tome da je za ovogodišnji rast inflacije iznad plana zaslužno to što su u Srbiji cene hrane najnestabilnije u regionu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.