Pad proizvodnje u evrozoni za 0,4 %

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad proizvodnje u evrozoni za 0,4 %

Industrijska proizvodnja u 17 evropskih zemalja koje kao zajedničku valutu koriste evro pala je u januaru za 0,4 odsto, saopštio je Eurostat.

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju, kako je juče naveo Eurostat, opala je u januaru za 1,4 odsto, dok je proizvodnja kapitalnih dobara u evro zoni pala za 1,2 odsto.

Od zemalja evro zone koje su prijavile cifre, Nemačka ima najmanji pad proizvodnje - 0,4 odsto, Francuska 1,2 odsto, dok Finska ima pad od 4,1 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Evro zonu trenutno pogađa recesija i ne očekuje se da oporavak počne pre kraja ove godine, navodi agencija AP.

Stopa nezaposlenosti u 17 zemalja koje kao zajedničku valutu koriste evro dostigla je rekordni nivo od 11,9 odsto.

Eurostat je dodao da je industrijska proizvodnja u 27 zemalja EU takođe opala u januaru, i to za 0,4 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pad proizvodnje više od predviđenog

Izvor: B92, 13.Mar.2013

Pariz -- Industrijska proizvodnja u evrozoni opala je u januaru ove godine više nego što se predvidjalo, uključujući Francusku i Nemačku...To je najnovija potvrda o poteškoćama izlaska evro zone iz recesije...Industrijska proizvodnja smanjena je u januaru za 0,4 odsto, dok su analitičari očekivali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.