Pad industrijske proizvodnje od 2,4 odsto

Izvor: Capital.ba, 25.Dec.2023, 13:50

Pad industrijske proizvodnje od 2,4 odsto

SARAJEVO – Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u novembru bila je manja za 2,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec, a u poređenju sa istim mjesecom prošle godine industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi pad za osam odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH. FOTO: Pixabay Proizvodnja kapitalnih proizvoda u novembru bila je veća za 2,6 odsto u odnosu na oktobar, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 7,9 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za 6,2 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,7 odsto, a energije za 0,1 odsto. U novembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja energije veća je za 0,4 odsto, kapitalnih proizvoda za 0,3 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 16,3 odsto, intermedijarnih proizvoda za 15,4 odsto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 7,6 odsto. Desezonirana industrijska proizvodnja u novembru u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 2,9 odsto u odnosu na oktobar, dok je u prerađivačkoj industriji manja za 3,7 odsto, a u vađenju rude i kamena za 10,1 odsto. U novembru, u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi rast u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 4,8 odsto, dok je u vađenju ruda i kamena zabilježen pad od 14,3 odsto, te u prerađivačkoj industriji za 10,6 odsto. Srna Чланак Pad industrijske proizvodnje od 2,4 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U BiH nezaposlena 346.051 osoba

Izvor: Capital.ba, 25.Dec.2023

SARAJEVO – U BiH je u oktobru registrovano 346.051 nezaposleno lice, što je manje za 0,2 odsto u odnosu na broj nezaposlenih u septembru, podaci su Agencije za statistiku BiH. FOTO: Pixabay Od ukupnog broja nezaposlenih u oktobru, 202.252 su žene i ovaj broj je manji za 0,2 odsto u odnosu na prethodni...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.