Pad cene zlata tokom prepodneva

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Avg.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad cene zlata tokom prepodneva

Cena zlata je pala tokom prepodneva kao posledica spekulacija da će Federalene Rezerve povećati kamatne stope pre nego što se to ranije očekivalo. 

Broj prijava za pomoć nezaposlenima u SAD-u pao je ispod 300,000 tokom prošle nedelje što se pozitivno odrazilo na američku valutu i smanjilo tržnju za zlatom kao sigurnijim instrumentom. Jučerašnje beleške sa poslednjeg sastanka Fed-a pokazale su da će program monetarnog popuštanja biti okončan do kraja godine >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << dok će rast kamatnih stopa zavisiti od ekonomskih rezultata. Tokom evropskog trgovanja cena ovog plemenitog metala pala je 1.47%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje kao i RSI. Cena se kreće uz donju Bolindžer traku tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška:1266.00

Primarni otpor: 1297.00

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1276.50 a prvom metom na 1274.50 i drugom na 1272.50

Alternativni scenario: Ukoliko se cenapopne iznad 1277.50 onda je moguć dalji rast na 1281.50

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje kao i RSI. Cena se kreće uz donju Bolindžer traku tako da je moguć pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.