Pa neće valjda na ćilimu odneti zemlju iz PKB-a

Izvor: B92, 27.Jan.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pa neće valjda na ćilimu odneti zemlju iz PKB-a"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "Al Dahra" donosi novu opremu u PKB.

Vučić očekuje da će ta investicija uskoro bude primer uspešnog biznisa u našoj zemlji i da će ta kompanije pored novca za kupovinu dela imovine PKB-a dati i 17 miliona evra za stočni fond.

"Verujem da ću moći uskoro da ih obiđem tamo i pokažemo koliko je to napredovalo", dodao je Vučić.

Kaže da su svi, od Fiskalnog saveta, do MMF i Sveske banke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podržali rešavanje PKB-a, "zato što smo imali ljude koji su nesposobni ili koji su mnogo krali i dovodili do nemogućih gubitaka uz ogromna ulaganja države u PKB-u".

Vučić je rekao da se i tokom Svetskog ekonomskog foruma sastao sa predstavnicima Al Dahre i zamolio da PKB bude primer uspešnog biznisa, da više proizvode, kao i da plate budu više za zaposlene.

"Jer, PKB je preduzeće, oni tu zemlju ne mogu da odnesu na ćilmu arapskom ili bilo kojem drugom na neko drugo mesto", naglasio je Vučić.

Naveo je da je cilj da imamo kompanije koje će da donose profit našoj zemlji i da plaćaju poreze na dobit i sve ostale vrste poreza, a ne da država nadoknađuje gubitke.

Vučić je rekao da pre svake odluke u vezi sa rešavanjem sudbine velikih preduzeća sve mora da prođe mišljenje pravnika, tako da je i u slučaju PKB-a sve urađeno u skladu sa zakonom.

"Voleo bih da mi neko kažek kakve je sve kopucije tu bilo. Pokušaja korupcije je bilo za vreme Dragana đilasa", dodao je Vučić i istakao da je tada vršena pljačka državne imovine i da je pokušan PKB da se dodeli nekim domaćim firmama za manje novca i to bez tendera.

Mi smo raspisali tender i javila se strana kompanija i ponudila više, dodao je Vučić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.