PKS sa regionom ubrzava digitalizaciju

Izvor: B92, 05.Sep.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS sa regionom ubrzava digitalizaciju

Bled -- Predstavnici Privrednih komora potpisali su na Bledu, u Sloveniji, inicijativu za ubrzanje procesa digitalizacije.

Cilj inicijative je jačanje konkurentnosti privreda, unapređenje regionalne saradnje i čvršće međusobno povezivanja kompanija Balkana.

Kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije (PKS), inicijativu je potpisao predsednik PKS Marko Čadež.

Taj dokument predviđa niz zajedničkih aktivnosti - od isticanja značaja razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << digitalizacije, povećanja digitalne pismenosti i unapređenja infrastrukure, do učešća poslovnih asocijacija u izradi propisa.

"Primena savremenih digitalnih tehnologija i digitalizacija usluga i procedura olakšaće komunikaciju privrede i države, i kompanija međusobno, na nacionalnom i regionalnom nivou. To je i preduslov za povećanje efikasnosti javnog sektora i poboljšanja ukupnih uslova poslovanja", rekao je Čadež.

Inicijativa je potpisana tokom Ministarskog sastanka o digitalnoj transformaciji Zapadnog Balkana, koji ima za cilj da se kroz dijalog i primere dobre prakse ukaže na značaj i nove mogućnosti digitalne transformacije i njenu ulogu u procesima regionalnog povezivanja.

Na Bledu se od danas održava 11. Strateški forum Bled na kojem je među sedam stotina učesnika iz 50 država i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.