PKS našla zamenu za ministra

Izvor: B92, 23.Sep.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS našla zamenu za ministra

Skupština Privredne komore Srbije (PKS), na predlog Upravnog odbora, izabrala je na današnjoj sednici Milivoja Miletića za vršioca dužnosti predsednika PKS.

Miletić je u PKS obavljao funkcije savetnika predsednika, direktora Sektora poljoprivrede i industrije i Biroa za regionalnu saradnju.

Više godina bio je generalni direktor Hemijskog kombinata „Viskoza“ iz Loznice, savezni i republički poslanik, predsednik nekoliko odbora u Skupštini Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sednicama Upravnog odbora i Skupštine PKS prisustvovao je ministar privrede u Vladi Srbije Željko Sertić, koji je istakao da reforma komorskog sistema, započeta pre godinu i po, mora da bude nastavljena, kako bi Komora bila prepoznata kao jaka nacionalna asocijacija, istinski servis privrede, spona između privrednika i izvršne vlasti i drugih institucija, saopštila je PKS.

Ministar je ukazao na čvrstu političku volju i posvećenost Vlade Srbije reformama, razvoju privrede i poboljšanju ukupne ekonomske situacije u zemlji, što se može postići samo zajedničkim aktivnostima privrede i države.

On je poručio da Komora mora biti lider u promovisanju i zaštiti interesa domaće privrede, što podrazumeva unapređenje kvaliteta unutrašnje komorske organizacije i nov zakonodavni okvir korišćenjem iskustava privrednih komora razvijenih zemalja kao što su Austrija i Nemačka.

"Sve snažne ekonomije imaju jake privredne komore koje su nezaobilazan faktor napretka, stvaranja razvojne klime i podsticajnog privrednog ambijenta. Osnovne vrednosti PKS su odgovornost, efikasnost, otvorenost, inventivnost i konkurentnost. PKS biće aktivni učesnik u kreiranju ekonomskog zakonodavstva", naglasio je Miletić.

Upravni odbor i Skupština PKS na sednicama su razmatrali makroekonomske pokazatelje i privredna kretanja u Srbiji. Ocenjeno je da su, posle dužeg vremena, sredinom godine ostvareni značajni reformski pomaci neophodni za unapređenje ambijenta za poslovanje i investiranje.

Usvajanjem reformskih zakona unapređeno je tržište rada i stečajna procedura, počela je reforma penzijskog sistema, a najavljene su izmene propisa o gradnji.

Neophodno je, takođe, što pre okončati proces privatizacije, restrukturisanje preduzeća i uspostaviti finansijsku disciplinu u privredi. Skupština PKS usvojila je Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj PKS za 2013. godine, prihvatila ostavke dosadašnjeg predsednika Željka Sertića koji je izabran za ministra privrede u Vladi Srbije i potpredsednice PKS Vidosave DŽagić koja obavlja dužnost državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i razmatrala druga kadrovska pitanja.

Direktor predstavništva PKS u Nemačkoj i Austriji Marko Čadež izabran je za potpredsednika PKS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milivoje Miletić vršilаc dužnosti predsednikа PKS

Izvor: B&F Online, 23.Sep.2014

Skupštinа Privredne komore Srbije (PKS), nа predlog Uprаvnog odborа, izаbrаlа je nа dаnаšnjoj sednici, Milivojа Miletićа zа vršiocа dužnosti predsednikа PKS. Miletić je u PKS obаvljаo funkcije sаvetnikа predsednikа, direktorа Sektorа poljoprivrede i industrije i Biroа zа...

Nastavak na B&F Online...

Miletić vršilac dužnosti predsednika PKS

Izvor: RTS, 23.Sep.2014

Skupština Privredne komore Srbije na predlog Upravnog odbora, izabrala je na današnjoj sednici Milivoja Miletića za vršioca dužnosti predsednika PKS...Milivoje Miletić, koji je izabran za vršioca dužnosti predsednika PKS, obavljao je u Komori funkcije savetnika predsednika, direktora Sektora...

Nastavak na RTS...

Milivoj Miletić v. d. predsednika PKS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2014

Skupština Privredne komore Srbije (PKS) izabrala je danas, na predlog Upravnog odbora, Milivoja Miletića za vršioca dužnosti predsednika PKS, a direktor predstavništva PKS u Nemačkoj i Austriji Marka Čadeža za potpredsednika...Miletić je u PKS obavljao funkcije savetnika predsednika, direktora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.