PKB i južnokorejska Kotra jačaju veze

Izvor: Studio B, 13.Apr.2016, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKB i južnokorejska Kotra jačaju veze

Privredna komora Beograda i Korejska agencija za promociju trgovine i investicija (KOTRA) potpisale su u gradskoj komori Memorandum o razumevanju, koji će omoguciti privrednicima dve zemlje bolju informisanost i brže kontakte.

Memorandum su potpisali izvršni direktor Privredne komore Beograda, Svetozar Krstić i direktor predstavništva KOTRE u Srbiji, Park Ćan Kil, koji su istakli da će uspostavljanje saradnje Komore i Agencije pomoći srpskim i korejskim kompanijama da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << direktno i efikasno povezuju i ostvaruju kvalitetne poslovne kontakte.

Oni su ocenili i da ljudi u Srbiji i Koreji imaju mnogo više zajedničkog nego što bi se reklo samo na osnovu geografske udaljenosti, a to su pre svega porodične i kulturne vrednosti, saopšteno je iz Privredne komore Beograda.

Koreja je za Srbiju jedan od najboljih partnera, upravo zbog otvorenosti i spremnosti za saradnju i prisustvo na trećim tržištima i oblastima koje su i za Srbiju od posebnog značaja, rekao je Krstić.

Komercijalni savetnik KOTRE Srbija, Milan Rajić je naveo da se jačanje saradnje može očekivati u poljoprivedno-prehrambenoj industriji i IT sektoru, kao i transferu tehnologija i znanja.

"Srbija je tržište sa velikim brojem talenata u IT sektoru, koji je deficitaran u Južnoj Koreji, pa su vrata za stručnjake iz Srbije i njihovo učešće u projektima širom otvorena", dodao je on.

Pored toga, srpska hrana može da nađe nišu na korejskom tržištu, kao i drugi proizvodi, dok su korejski globalni brendovi, kao što su Samsung, Kia, Hjundai, Daevu i drugi, već uveliko prisutni u Srbiji, ocenjeno je na sastanku u komori.

KOTRA, osnovana 1962. godine, radi sa svim kompanijama u Koreji, kako najvecim tako i malim i srednjim preduzećima koja dobijaju podršku iz posebnog fonda solidarnosti, a njihov ukupan promet je hiljadu milijardi dolara. Agencija ima 125 kancelarija u 85 zemalja, a predstavništvo u Beogradu ponovo je otvoreno krajem prošle godine, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.