PEPCO nakon Hrvatske prodire i u Sloveniju

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Maj.2017, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEPCO nakon Hrvatske prodire i u Sloveniju

LJUBLJANA - Najesen će na slovensko tržište doći PEPCO, trgovački lanac specijaliziran za prodaju odjeće i kućanskih proizvoda. U prve tri godine će u ovoj državi otvoriti 43 trgovine i zaposliti 250 ljudi, izvještava RTV Slovenije. 

Prve trgovine u Sloveniji planira otvoriti u septembru u Celju, Domžalama, Mariboru, Novom mestu i Ptuju. U prvih 12 mjeseci će otvoriti 18 trgovina, a do 2020. godine njihov broj popet će se na 43. Ukupno će biti zaposleno više od 250 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ljudi, najavljeno je.

Preduzeće sada traži nekretnine veličine 450 kvadratnih metara, sa čijim vlasnicima namjerava zaključiti dugoročnu suradnju. Otvaranje franšiznih trgovina nije planirano.

"Slovensko tržište pruža velike mogućnosti za razvoj te je zato smislen potez za širenje našeg trgovačkog lanca", kazao je direktor Pepca za srednju i istočnu Evropu Marcin Stanko.

PEPCO je robna marka južnoafričkog investicijskog društva Pepkor, koje je povezano s tvrtkom Steinhoff International Holdings. Cijela grupa zapošljava oko 120.000 ljudi, a ima više od 11.000 trgovina u 30 zemalja svijeta. Grupa posjeduje više od 40 komercijalnih brandova koji su dostupni u Europi: Conforama, Poco, Kika, PEP & CO, Poundland i Emmezeta.

Danas PEPCO ima više od 1.000 trgovina u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rumuniji. Početkom aprila svoj prvi dućan otvorio je u Hrvatskoj, a sveukupno zapošljava 9.000 ljudi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.