PA: LSV traži smenu direktorke Vodovoda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PA: LSV traži smenu direktorke Vodovoda

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Pančeva zatražiće na narednoj sednici lokalnog parlamenta smenu direktorke JKP Vodovod i kanalizacija u tom gradu Milice Radovanović zbog niza neistina koje je iznela u vezi sa aktuelnom situacijom s vodom, rekao je danas portparol pančevačke LSV Vladan Keljević. Direktorka pančevačkog Vodovoda Milica Radovanović rekla je za RTV da je LSV iznela netačne podatke.

Keljević je novinarima rekao da će ligaši pokrenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i peticiju za smenu direktorke, kao i za izuzimanje naplate utroška vode za april i maj iz računa za usluge JKP Vodovod i kanalizacija.

Keljević je naveo da je pančevački odbor LSV zatražio izveštaje o ispravnosti vode od januara do marta ove godine, na osnovu kojih je evidentno da se problem sa ispravnošću vode javio početkom godine, a da je vrhunac bio u martu. On je ocenio da je nedopustivo to što su građani bili o svemu obavešteni tek 15. aprila.

Iz tog razloga, dodao je, pančevačka LSV zahteva tematsku sednicu Skupštine Pančeva, tačnije "Dan za pitanja".

"Građani su bili obavešteni 15. aprila, odnosno u sredu, a od srede do petka imali smo prilike da čujemo različite izjave upravo direktorke Vodovoda, ali ni u jednoj se ne objašnjava zašto se tako dugo ćutalo o ovom problemu. Zbog toga tražimo hitnu tematsku sednicu, na koju ćemo pozvati aktuelnu direktorku Vodovoda, kako bi javnost bila upoznata s time šta se zapravo dešavalo i kako je do ovoga došlo", kazao je Keljević.

On je ukazao i da su građani platili martovske račune za vodu koja ih je, kako je rekao, trovala. Portparol pančevačke LSV je napomenuo i da su građani prepušteni sami sebi i jedino što mogu jeste da osuđuju nestručnost rukovodstva. "Gradska vlast ne postavlja pitanje odgovornosti svojih direktora", dodao je on.

"Nije nam jasno kako gradski štab, gradonačelnik i čitava velika gradska koalicija ne postavljaju to pitanje, jer ako neko neodgovorno vodi preduzeće, ako dođe do toga da neispravna voda može da se konzumira tako dug period i da kada stvarno više nemate kud, tek onda iznesete te informacije. Zbog toga neko mora da snosi posledice i da bude odgovoran za to", poručio je Keljević.

On je dodao da se od istražnih organa očekuje detaljna istraga o odgovornosti, koja će pokazati da li je više preduzeća učestvovalo u zataškavanju prave informacije o neispravnosti vode za piće iz gradskog vodovoda.

Radovanović: LSV iznela netačne podatke

Direktorka pančevačkog JKP Vodovod i kanalizacija Milica Radovanović rekla je da su ligaši u tom gradu izneli netačne podatke. Ona je upozorila i na posledice, koje po javnost mogu imati takve izjave.

"Mi imamo podatke iz Zavoda za javno zdravlje, koji pokazuju da je voda bila u potpunosti ispravna za piće u periodu od januara do marta ove godine. Ukoliko neko smatra da ta institucija ne radi dobro svoj posao, neka se obrate njima", rekla je za RTV Radovanović.

Ona je ukazala i da će svako snositi konsekvence i odgovornost za ono što je izgovorio, a da se u ovom slučaju radi o širenju panike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Traže garancije za vodu u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2015, 08:41

Pančevački odbor Zelenih Srbije tražio je danas vanrednu tematsku sednicu Skupštine o vodi u tom gradu. Direktorka JKP Vodovod i kanalizacija Milica Radovanović reagovala je juče na kritike zbog situacije sa vodom i poručila da će svako snositi konsekvence zbog svojih izjava...Zeleni su u saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.