Ovo su najstresniji poslovi u SAD

Izvor: B92, 20.Nov.2013, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najstresniji poslovi u SAD

Njujork -- Na prvom mestu liste 10 najstresnijih poslova u SAD nalaze se psihiotarapeuti, a drugo mesto dele policijaci, vodoinstalateri i vozači hitne pomoći.

Listu je sastavio Amerikanc Lorens Šarkin, koji je analizirao 747 profesija registrovanih na američkom tržištu rada, uzimajući kao glavne kriterijume učestalost intenzivnog stresa na poslu, posledice koje mogu da izazovu greške na radu kao i vremenski pritisak kojim su potvrgnuti zaposleni.

Na osnovu navedenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriterijuma, najstresniji posao je psihotarapeut, drugo mesto dele policajci, vodoinstalateri i vozači hitne pomoći, na trećem je bolničko osoblje u psihijatrijskim ustanovama.

Na četvrtom mestu ove liste su plesači, na petom ginekolozi, a na šestom hirurzi. Na sedmom mestu su kontroli avioletova, dok osmo mesto dele piloti, kopiloti i tehničari za pripremu letova.

Na pretposlednjem mestu su laboratorijski tehničarim a na poslednjem desetom su anesteziolozi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.