Ovo su cene na beogradskim pijacama VIDEO

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 14:48

Ovo su cene na beogradskim pijacama VIDEO

Usled loše godine za povrtare i visoke cene sezonskog povrća, mnoge domaćice se brinu da li će ove godine uspeti da naprave tradicionalnu zimnicu.

Kako se kreću cene na beogradskim pijacama?

Za kilogram kupusa na beogradskim pijacama neophodno je izdvojiti 100 dinara, a dok kilogram parazajiza košta oko 250 dinara. Ništa manja cena nije ni crvene paprike od koje se pravi ajvar, pa se tako i njena cena kreće oko 250 dinara po kilogramu. Žuta paprika košta od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 150 do 200 dinara.

Ukoliko se odlučite da pazarite na beogradskim pijacama, prodavci kažu da ukoliko kupci žele veću količinu, spremni su da malo spuste cene.

"Svake godine u avgustu je sala oko 120 dinara. Za robu koja se nalazi u plastenicima potrebni su energenti kako bi temperatura pod kojom se uzgaja bila odgovarajuća. Zbog toga su malo više cene", rekao je prodavac Zoran Petrović.

On je istakao da smatra da se ove godine ne isplati da se pravi zimnica.

"Ja mislim da se ne isplati. Možda je bolj ekupiti po malo. Ljudi kupuju koliko im je potrebno za ručak, uglavnom manje količine", otkrio je Petrović.

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.