Ovo je način da dođete do posla

Izvor: B92, 19.Maj.2013, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je način da dođete do posla

Beograd -- Šta je uradio mladi španski novinar kada je shvatio da slanje biografije za posao ne daje nikakve rezultate?

Mladi nezaposleni novinar iz Španije Enzo Vizcaino odlučio je da prestane da šalje biografije na različite adrese za posao i umesto toga otpeva svoju biografiju i veštine i snimak postavi na Jutjub, piše 24 sata.

Diplomirao je i završio postdiplomske studije iz novinarstva, ali posao nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našao. Poput mnogih mladih ljudi koji su diplomirali u toj zemlji, gde je stopa nezaposlenosti 27,2 odsto, Vizcaino se uzalud pokušavao zaposliti i uzalud je slao biografiju poslodavcima.

Onda je smislio bolju ideju i nije više slao biografije koje su verovatno završavale nepročitane. Uzeo je tamburicu, poveo prijatelja sa sobom i otpevao svoju biografiju u metrou u Barseloni.

Između ostalog otpevao je i stih: "Ja sam kralj Worda, Excela i PowerPointa. Ja kontrolišem Photoshop".

Nakon što je snimak objavljen na Jutjub mladi novinar je bio zatrpan ponudama za posao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.