Ovako će propasti bitkoin? Kriptovaluta ponovo raste, ali...

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako će propasti bitkoin? Kriptovaluta ponovo raste, ali...

U međuvremenu, tržište kriptovaluta je poraslo

Bitkoin neće biti deo američke monetarne politike, i na to će uticati Federalne rezerve, upozorio je portfolio menadžer Stiv Ševarone.

Pročitajte i: 

Ipak, kako je rekao, tehnologija blokčejn koja stoji iza kriptovaluta će opstati.

- Sama valuta nije sjajan model za razmenu, to nije dobra vrednost. Ima fiksni iznos, tako da bi Fed u određenom trenutku morao da ga ubije jer ne bi bili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u mogućnosti da se angažuju u monetarnoj politici - rekao je Čevarone u intervjuu za CNBC.

- Ali blokečjn...mislim da će ljudima biti koristan.

RAZOTKRIVENO! Bitkoin napravile AMERIČKE TAJNE SLUŽBE, a imale su jedan cilj

Banke su priznale da blokčejn može da poboljša efikasnost kliringa i poravnanja, da brže i jeftinije izvrši prekogranična plaćanja, značajno smanji birokratiju i modernizuje sistem identifikacije klijenata.

Prema Čevaronu, na tržištu kriptovaluta vlada pohlepa, i to je prvi znak neke takve pohlepe od ekonomske krize 2008. godine.

- Investitori su želeli da učestvuju u tom ruletu devedesetih. Želeli su zaradu. Nije im smetala tolika rizičnost - rekao je Čevarone.

, a bitkoin se vraća iznad 11.000 dolara, i ostale valute pratile su taj rast.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.