Otvoreni sajmovi Ekofer i Energetika

Izvor: Studio B, 13.Okt.2010, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni sajmovi Ekofer i Energetika

U elektroenergetiku i zaštitu životne sredine u Srbiji u narednih pet do šest godina biće uložene 1,2 miilijarde evra

U elektroenergetiku i zaštitu životne sredine u Srbiji u narednih pet do šet godina biće uložene 1,2 miilijarde evra, najavio je u Beogradu ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić.

Srbiji su potrebni razvoj tržišta opreme za poboljšanje energetske efikasnosti i povoljniji uslovi za investicije u toj oblasti, rekao je Škundrić otvarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na Beogradskom sajmu međunarodne sajmove energetike i zaštite životne sredine.

Okvir za to, kako je rekao ministar, biće postavljen novim zakonom o energetici.

Škundrić je rekao da u 2011. godini očekuje postavljanja prvih turbina na vetar i početak izgradnje mini-hidrolektrana na Ibru, na čmu sarađuju Elektroprivreda Srbije (EPS) i italijanska firma Seki (Seći).

Na sajmovima pod zajedničkim sloganom "Prirodno" učestvuju izlagači iz Nemačke, Italije, Francuske, Češke, Bosne i Hercegovine (BiH), Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije. Šesti po redu sajam "Energetika 2010" okupio je proizvođače energije i energetske opreme iz oblasti električne energije, uglja, gasa i nafte, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Među učesnicima su EPS, Srbijagas, Naftna industrija Srbije, ABB, Amiga, ATB-Sever, Udruženje za distribuciju gasa, Privredna komora Federacije BiH, Energoinvest, Hitači.

EPS će u okviru sajma organizovati trodnevni stručni skup o programima energetske efikasnosti i smanjenju gubitaka u distribuciji struje, a biće održani i stručni skup o tržištu gasa i konferencija o biomasi.

Sedmi međunarodni sajam zaštite životne sredine "Ekofer" okupio je učesnike iz oblasti zaštite životne sredine, uključujući industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom.

Na Ekoferu će biti organizovana i berza ekoloških usluga, koja okuplja akreditovane laboratorije. Sajmovi će biti otvoreni do 15. oktobra. Radno vreme je od 10.00 do 18.00 časova.

Cena ulaznice je 200 dinara, dok je parking 50 dinara na sat. Učenici srednjih škola imaju besplatan ulaz, uz overen spisak, a studentima je uz indeks obezbeđen popust od 50 odsto.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obezbeđene dovoljne količine energenata

Izvor: S media, 13.Okt.2010

Obezbeđene dovoljne količine energenata za predstojeću sezonu. Jednak kvalitet grejanja kao i prethodnih godina...Škundrić, koji je otvorio Medjunarodni sajam "Energetika 2010" i Medjunarodni sajam zaštite životne sredine "Eko fer 2010" (ECOFAIR), rekao je novinarima da je vlada razradila sistem...

Nastavak na S media...

ŠKUNDRIĆ OTVORIO SAJMOVE EKOFER I ENERGETIKA

Izvor: Kurir, 13.Okt.2010

BEOGRAD - U elektroenergetiku i zaštitu životne sredine u Srbiji u narednih pet do šet godina biće uložene 1,2 milijarde evra, najavio je u Beogradu ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić...- Srbiji su potrebni razvoj tržišta opreme za poboljšanje energetske efikasnosti i povoljniji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.