Otvoreni rat narko klanova u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Jun.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni rat narko klanova u Srbiji

BEOGRAD - Od početka nedelje u Beogradu su se dogodile dve mafijaške likvidacije. Najpre je kod Autokomande džip u kom je bio pripadnik klana Luke Bojovića dignut u vazduh, dok je sinoć, u Žarkovu, jedan muškarac izrešetan iz automatskog oružja. Sumnja se da je povod za oba ubistva trgovina narkoticima.

Iako iz policije stalno poručuju da je ubistava sve manje, ostaje otvoreno pitanje zašto se, uprkos objavi rata protiv mafije, ona kriminalna najslabije rešavaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Iz automobila u pokretu ubica je pucajući iz automatskog pištolja "škorpiona", ispalio najmanje dvadeset metaka u 45-godišnjeg Savu Stevovića. Prolaznici su njegovo telo pronašli za volanom automobila "mini moris" u beogradskom naselju Žarkovo. Ubijeni muškarac imao je kriminalni dosije zbog trgovine drogom, nelegalnog oružja i nasilničkog ponašanja, piše N1 televizija.

Kako saznajemo, Stevović, koji je inače iz Nikšića, nedavno je izašao iz zatvora u inostranstvu.

Nekoliko minuta posle ubistva, policija je u obližnjim ulicama pronašla zapaljeni beli "BMW" sa zatamnjenim staklima. Sumnja se da su upravo taj automobil ubice koristile tokom zločina.

Istraga je u toku i za ubicama se traga - upravo je to rečenica koja se najčešće čuje kada su u pitanju slučajevi ubistva u podzemlju, iako je sredinom oktobra 2016. država objavila rat mafiji.

"Objavljujemo rat ovoj vrsti mafije i u ovaj rat ulazimo potpuno bez zadrške, bez rezerve", izjavio je ministar policije nebojša Stefanović.

"Mi ćemo se, bez obzira na cenu koju možemo da platimo, žestoko obračunati sa onima koji misle da im je Beograd prćija i da mogu da ubijaju koga stignu", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ove pretnje kriminalcima vrh države uputio je posle ubistva osuđivanog narko dilera i vođe jedne navijačke grupe Aleksandra Stankovića.

Od tada se u Srbiji, u kriminalnim obračunima, dogodilo 37 ubistava.

U borbi za prevlast na narko tržištu ili ratovima klanova od početka ove godine ubijeno je 18 ljudi.

Bivši koministar policije Božo Prelević kaže da policija, uprkos najavama, na delu ne pokazuje da sa kriminalcima ratuje.

"Oni vama u policiji stalno podmeću i guraju neke specijalne jedinice koje skaču iz helikoptera, pa izlaze iz vode, pa sa zgrade idu niz kanap unatraške, pa kome to treba. Šta će ovoj zemlji 30 takvih jedinica, a nemamo kriminalističke inspektore i inspektore koji treba da uhvate narkomane. Mi se udavismo u drogi", kaže Prelević.

Kakvi su rezultati rata protiv mafije koji traje duže od godinu i po - u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne odgovaraju. Prema dosadašnjim policijskim saopštenjima, rasvetljeno je devet slučajeva kriminalnih likvidacija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.