Otvorena Nedelja inovacija 2018

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena "Nedelja inovacija 2018"

"Nedelja inovacija 2018" otvorena je danas u Naučno – tehnološkom parku Beograd. Organizovana je u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i trajaće do 1. juna.

Inovativni proces je dug i složen, kreće od pronalaska, do inovacije koja podrazumeva mogućnost njegove praktične primene u najrazličitijim sferama života. Koliko će taj proces biti uspešan zavisi od načina na koji će oni biti objedinjeni.

Nedelja inovacija u naučno – tehnološkom parku Beograd pokušaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ponudi najbolje modele za pronalaženje ove spone.

"Mi ovde danas govorimo o inovacijama, govorimo o onome kako komercijalizovati znanje i ono što ovde možete da vidite, to je ta ekonomija zasnovana na znanju u malom. Šta to znači? Naša nauka i naš istraživački sektor svuda, po svim ocenama međunarodnim, ima izuzetan potencijal. Međutim, loše smo ocenjeni u komercijalizaciji inovacija i to je onaj deo na kome moramo da radimo mnogo svi zajedno", rekla je Gordana Danilović Grković, direktorka Naučno – tehnološkog parka.

Bajbar Altunas iz asocijacije World Bussines Angels Investment Forum kaže da su u savremenom svetu vlade te koje povezuju izumitelje, inovatore i preduzetnike.

"Sve vlade u svetu sada podržavaju inovacije, ne same pronalaske. Zbog čega? Zato što razvoj ekonomije zavisi od broja inovacija koje uspete da napravite u okvirima te ekonomije. Pronalazak, sam po sebi, ne obezbeđuje nova poreska davanja, nove poslove i novu dobrobit za zajednicu, ali inovacija to donosi", kazao je Altunas.

Nedelja inovacija 2018. okuplja ljude iz sveta nauke, biznisa, privrede i ekonomije iz Srbije i više država regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.