Otvoren sajam gradjevinarstva

Izvor: Beta, 15.Apr.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren sajam gradjevinarstva

BEOGRAD, 15. aprila 2015. (Beta) - Ministarka gradjevinarstva Srbije Zorana Mihajlović u sredu je otvorila Medjunarodni sajam gradjevinarstva (SEEBBE) u Beogradu i najavila pomoć države domaćim gradjevinarima da se pripreme za gradjevinsku sezonu.

Ona je najavila da će za sedam do deset dana biti održan sastanak sa predstavnicima gradjevinskih firmi, da bi se razmotrilo na koji način država može da im pomogne.

"Gradjevinarstvo je pokretačka snaga Srbije. Cilj na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << radimo godinu dana je da podignemo udeo gradjevinarstva u bruto domaćem proizvodu (BDP), koji je sada ispod četiri odsto", kazala je Mihajlović.

Za gradjevinare i gradjevinsku industriju je pored novog Zakona o planiranju i izgradnji i objavljivanja "crnih" i "belih" lista gradjevinskih firmi, najvažnije da imaju više posla i da ne budu samo "podizvodjači podizvodjača", nego i glavni izvodjači, rekla je ona.

Ministarka je kazala da gradjevinsku industriju mogu da pokrenu ne samo projekti koji se sada realizuju, nego i oni koji se pripremaju, kao što su modernizacija pruge Beograd-Budimpešta i "Beograd na vodi", kao i ugovaranje projekta obilaznice oko Beograda i dela trase na Koridoru 10.

Najavila je da bi krajem ove godine trebalo da počne izgradnja pruge Beograd-Budimpešta, jer je Srbija uradila studiju izvodljivosti, a Madjari je završavaju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mihajlović: Građevinarstvo je pokretačka snaga Srbije

Izvor: Beta Video, 15.Apr.2015

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva Srbije Zorana Mihajlović danas je otvorila Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE) u Beogradu i najavila pomoć države domaćim građevinarima da se pripreme za građevinsku sezonu. ``Građevinarstvo je pokretačka snaga Srbije. Cilj na kojem radimo godinu dana...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.