Otkriveno: Stiže li Pepko u komšiluk?

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 13:56

Otkriveno: Stiže li Pepko u komšiluk?

Mnoge je iznenadila vest da su deoničari firme Steinhoff International, većinskog vlasnika popularne prodavnice Pepco, odlučili da likvidiraju kompaniju.

A Pepko se upravo spremao da otvori prve prodavnice u Bosni i Hercegovini.

Kako je pisao portal Biznis info, Pepko otvara radnju u Vest gejt centru u Sarajevu, Plaza centru u Mostaru itd.

Osim toga, navode, prema gradovima u kojima su tražili radnike, može se zaključiti da će prodavnice biti otvorene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u Livnu, Čitluku, Tuzli, Lukavci i Kaknju. Kasnije su raspisali oglas i za radnike u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Gradišci i Brčkom, što govori o kako ambicioznim planovima se radi.

Planovi ove kompanije za ulazak na bosanskohercegovačko tržište neće biti onemogućeni problemima u matičnoj firmi Steinhoff.

Pepko nastavlja sa svojom ekspanzijom i ulaskom na bosanskohercegovačko tržište kako je i najavljeno.

Steinhoff Internetional se našao u nevolji krajem 2017. kada je računovodstvena revizija otkrila nepravilnosti, a izvršni direktor Markus Joste je tada morao da napusti svoju poziciju.

Kompanija se suočila sa istragama u nekoliko zemalja, a otkriven je i veliki broj računovodstvenih prevara.

Steinhoff International je držao 72 odsto lanca Pepko.

Pepko je najbrže rastući evropski trgovački lanac koji nudi odeću za celu porodicu i proizvode za domaćinstvo.

Bosna i Hercegovina će biti 19. tržište za Pepko brend. Ovaj lanac ima više od 3.000 prodavnica od Estonije na severu Evrope do Italije na jugu i od Španije na zapadu do Bugarske na istoku.

U celoj kompaniji, kako u prodavnicama tako i u sedištu u Poznanju i distributivnim centrima, već imaju više preko 16.000 zaposlenih. Imaju ambiciozan pristup realizaciji planova daljeg širenja u Evropi.

Pročitajte više:

Bankrotirao vlasnik prodavnice Pepco: Šta će biti sa radnjama u Srbiji?

Evropski trgovački div uskoro i u komšiluku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oglasio se Pepko! Evo šta će biti sa radnjama u Srbiji nakon bankrota vlasnika

Izvor: Blic, 31.Jul.2023

Kompanije Pepko (Pepco) u Srbiji zvanično se oglasila povodom informacija da su akcionari "Steinhoff International-a", većinskog vlasnika lanca prodavnica Pepco, prošle srede, odlučili da "likvidiraju" kompaniju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.