Izvor: S media, 24.Mar.2011, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostali ste bez para na putovanju...

Verovatno nema ništa gore nego kada ostanete bez para na putovanju. Druga država, nema rodbine od koje možete da pozajmite, a džepovi, prazni, pa prazni.

Ali, nije sve tako crno. Postoje načini da zaradite novac, taman toliko da preživite i odete kući. Samo treba malo mašte i dobre volje. Volju ćete zasigurno imati, jer ako nešto ne zaradite, jedino što vam preostaje jeste da sednete i plačete. Zato, evo šta možete da uradite ako se nađete u takvoj neprijatnoj situaciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
1. Zaposlite se u hostelu – ova mogućnost je uvek otvorena. U hostelima najčešće radi super ekipa koja će sve učiniti da vas spasi od problema. Raditi u hostelu nije teško. Malo na recepciji, malo čistite, složite nekoliko kreveta i to je to. Ostatak je uživancija i druženje sa ljudima. Jedan od najlakših poslova današnjice. U nekim hostelima možete da radite i za hranu i smeštaj. To znači da imate hranu i krov nad glavom u zamenu za rad. Nije loše, ali ako želite pare, moraćete još nešto da smislite.

2. Ulični zabavljač – ako svirate gitaru, digereedo, ili bilo kakav drugi instrument zarada je zagarantovana. Pronađite svoj kutak u ulici, sednite i jednostavno uživajte u svojoj svirci. Ne zaboravite da stavite kapu ispred sebe, da se vidi da niste došli da za džabe prosipate svoje muzičko umeće. Još ako ste stvarno dobri u tome što radite, ljudi neće ostati ravnodušni. Svi vole da čuju malo dobre muzike dok idu na posao i prolaze pored vas. Ovaj posao se odlično stapa sa radom u hostelu. Tamo radite za hranu i smeštaj, na ulici mlatite pare. Gde ćeš bolje? Kako vam je krenulo možda se i preselite u tu državu.

3. Online poker – poslednji evro je u džepu a vi ste kockar u duši. Nađite neki računar sa internetom, otvorite stranicu online pokera i oprobajte sreću. Ovo je samo za kritične slučajeve i za one koji ne sviraju i ideja o radu im nije tako bliska i prijemčiva. Ne garantujemo da će ova metoda zarađivanja uspeti, ali šta vam drugo ostaje? Pa imate u džepu samo jedan evro.

Propali student pobednik prvenstva u pokeru

4. Dajte krv – voz do kuće je papreno skup, a sve što će se dogoditi ako date krv je malo vrtoglavice. Uz to spašavate živote, zato ne budite cicija i dajte krv.

5. Reciklirajte – spašavanje okoline se isplati u današnje vreme. Raspitajte se kako se odnose sa plastičnim bocama, koliko ih naplaćuju i potražite prvu kantu za otpatke. Možda je nekima ispod časti da kopaju po smeću, ali zapamtite da spašavate planetu Zemlju, a nešto ćete i zaraditi.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.