Osnovan Kulturni klub Vasa Stajić u N. Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan Kulturni klub Vasa Stajić u N. Sadu

Osnivačka skupština Vojvođanskog kulturnog kluba "Vasa Stajić", održana je u utorak u Skupštini Vojvodine, čime je taj novi klub zvanično počeo da radi, saopštio je inicijativni odbor.

Kako su naveli, klub se osniva kao nezavisno, nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, čiji su ciljevi podsticanje i razvijanje naučnog, naučnoistraživackog i stručnog rada na području kulture, tradicije i očuvanja vojvodjanske baštine.

Koordinatorka kluba Vera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šoti, kazala je da je Vasa Stajić najveća ličnost 20. veka u Vojvodini i da je klub zato u njegovu čast nazvan ovim imenom.

Član inicijativnog odbora Duško Radosavljević rekao je da "biti vojvodjanin danas, na početku 21. veka, znači raditi Stajićevski, jer se više ne treba pitati šta Vojvodina može uraditi za nas već šta mi možemo uraditi za nju".

Prvo predavanje u organizaciji kluba, o samom Vasi Stajiću, održao je istoričar Bogoljub Savin, a predstavnici novoosnovane organizacije su danas položili i vence na spomenik tom vojvodjanskom velikanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.