Osiguranje „Đenerali“ udvostručilo prihod

Izvor: Blic, 31.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osiguranje „Đenerali“ udvostručilo prihod

Osiguravajuća kuća „Đenerali - grupa Beč" članica italijanske osiguravajuće kuće „Assicurazioni Generali" („Osiguranje Đenerali"), od prošle godine suvlasnik „Delta Đeneralija", lane je od premija osiguranja prihodovala 3,4 milijarde evra, što je 16,5 odsto više u odnosu na 2005. godinu.

Na međunarodnoj konferenciji za novinare održanoj u Beču, gde je i sedište holdinga za Austriju, srednju i istočnu Evropu rečeno je da je prošle godine najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rast ostvaren upravo u regionu srednje i istočne Evrope. Verner Mertel, član izvršnog odbora grupe za srednju i istočnu Evropu rekao je da je Srbija kao zemlja sa visokim privrednim rastom veoma zanimljiva za njih.

- Imamo odličnu saradnju sa „Bankom Intezom" i njihovu finansijsku podršku. Dobro je startovao i prvi dobrovoljni penzijski fond. Jednostavno, veoma smo zadovoljni rezultatima poslovanja „Delta Đeneralija" - istakao je Mertel. A podaci pokazuju da je „Delta Đenerali" od premija osiguranja prošle godine ostvario prihod od 57,2 miliona evra, što je za 50 odsto više nego 2005. godine, kada je prihodovano 38,5 miliona.

Novinare iz Srbije zanimalo je i da li „Đenerali" još zainteresovan za kupovinu DDOR-a iz Novog Sada, na šta su čelnici ove osiguravajuće kuće odgovorili da su bili zainteresovani, ali pošto se sama procedura prodaje DDOR-a isuviše otegla, u međuvremenu su od te namere odustali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.