Orešković: Potpora kancelarke Merkel Vladinom programu dobar je signal

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Mar.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orešković: Potpora kancelarke Merkel Vladinom programu dobar je signal

ZAGREB - Predsjednik Vlade Tihomir Orešković je, otvarajući u petak Vladinu sjednicu, protekli tjedan ocijenio iznimno uspješnim vezano uz razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu u jačanju međudržavnih odnosa, pri čemu je posebno istaknuo njezinu potporu Vladinom programu koju smatra pozitivnim signalom.

Naglasio je kako postoji ogroman potencijal za suradnju na području investicija, da je potrebno ojačati investicijsku klimu te na tom tragu najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << organiziranje investicijskog foruma. Fokusirani smo na smanjenje duga i deficita, istaknuo je Orešković dodavši kako bi ispunjenje mastriških kriterija bio veliki uspjeh i da bi u perspektivi omogućio uvođenje eura.

Orešković je rekao da je s njemačkom kancelarkom razgovarao i o izbjegličkoj krizi te zahvalio ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću na dobroj suradnji i koordinaciji s policijama Austrije, Slovenije, Srbije i Makedonije. Dodao je da će se u Grčkoj ojačati schengenski režim kako bi se drastično usporio izbjeglički val i istaknuo da je potrebno donošenje strategije. Podsjetio je i na nedavni sastanak s tim u vezi s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

Što se tiče dopuna Zakona o obrani i Zakona o nadzoru državne granice, odnosno angažmanu Oružanih snaga, premijer Orešković je rekao kako su ta rješenja već u primjeni u Sloveniji i Srbiji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.