Optima Telekom: Konkurencija odnosi korisnike

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Nov.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optima Telekom: Konkurencija odnosi korisnike

ZAGREB - Negativni nacionalni trendovi u segmentu  rezidencijalnih korisnika nepokretne javne  govorne usluge ogledaju se i na trend unutar  Optima Telekoma, gledajući odnos broja rezidencijalnih korisnika nepokretne javne govorne usluge u trećem kvartalu 2018. i drugom kvartalu 2018, treći kvartal 2018. završava s  padom od 3,4%, te padom prihoda od 2,3%.

Pokazatelji na razini prvih devet mjeseci 2018. u odnosu na prethodnu godini pokazuju porast prihoda od 1,0% zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << doprinosu pripojenog H1 Telekoma.

Međutim, gledajući na razini kvartala, između trećeg kvartala 2018. i trećeg kvartala 2017. vidljivo je smanjenje broja korisnika od 9,3% uz smanjenje prihoda za 24,7% najviše zbog ponuda konkurenata na bežičnim tehnologijama u nepokretnoj mreži i generalno tržišnog trenda smanjenja korisnika samostalne telefonske usluge u nepokretnoj mreži.

Stabilnosti baze korisnika interneta i prihoda u trećem kvartalu 2018. pridonijeli su fokusirani napori marketinških aktivnosti usmjerenih na usluge samostalnog Interneta, te kombinacija usluga interneta, telefona i televizije.  Uspoređujući trendove u segmentu širokopojasnog pristupa internetu u prvih devet mjeseci 2018. godine, Optima Telekom u odnosu na prethodnu godinu bilježi porast prihoda od 30,8%. Gledajući na razini kvartala, u trećem kvartalu 2018. u odnosu na isti kvartal prethodne godine, bilježi povećanje prihoda za 12,6%, međutim, uz pad broja korisnika od 4,2%.

U odnosu na drugi kvartal 2018. u ovom segmentu zabilježen je lagani pad prihoda od 0,3%, uz pad broja korisnika od 3,3%. Smanjenje korisničke baze u segmentu širokopojasnog pristupa internetu također je posljedica je ponuda konkurenata na bežičnim tehnologijama u nepokretnoj mreži.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.