Izvor: B92, 16.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština odgovara biznismenu

Jagodina -- Nakon navoda biznismena da će svoju fabriku iseliti iz Jagodine jer ne dobija dozvole, opština kaže da se sve ne može legalizovati.

U Odeljenju za urbanizam Opštine Jagodina navode da objekat fabrike "Feman" ne može da dobije građevinsku dozvolu zato što se jedan njegov deo nalazi na trasi toplovoda, gasovoda i kablovskih instalacija. Vlasnik "Femana" Miodrag Nikolić rekao je prethodno da lokalna samouprava ne želi da mu izda građevinsku dozvolu iako je platio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve obaveze.

Načelnik Odeljenja za urbanizam Vedrana Ljubanić rekla je na konferenciji za novinare su lokalne vlasti predložile vlasniku fabrike Miodragu Nikoliću legalizaciju dela fabrike na površini od 4.500 kvadratnih metara, ali da je on to odbio.

"Nikolić insistira na celovitoj legalizaciji objekata na svih 5.900 kvadratnim metara, što bi za onoga ko bi izdao takvu dozvolu bilo krivično delo i nepoštovanje zakona", istakla je ona.

Miodrag Nikolić ranije je najavio da će iseliti fabriku elektromaterijala iz Jagodine i optužio je rukovodstvo opštine da ne želi da mu izda građevinsku dozvolu za fabriku iako je uredno platio sve komunalije.

Zamenik predsednika opštine Petar Petrović rekao je da je Trgovinski sud u Kragujevcu odložio ižvršenje rešenja kojim se nalaže da Direkcija za izgradnju Jagodine preduzeću "Feman" isplati 19,5 miliona dinara na ime preplaćenih komunalija pre 10 godina.

"Isplata je odložena zato što je republički javni tužilac podneo zahtev za zaštitu zakonitosti pred Vrhovnim sudom Srbije", naveo je Petrović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.