Oprezno s Kinom oko nadzora naoružanja

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 17:59

"Oprezno s Kinom oko nadzora naoružanja"

Nemačka vlada ne bi trebalo da nadzire sav izvoz u Kinu, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

''Napravili smo čitav niz zakona pomoću kojih možemo da garantujemo bezbednost naše privrede. Jasno je da sada ne treba da ceo proces izvoza podvrgavamo istrazi državnih organa'', rekao je Šolc.

Kako navodi Rojters, Evropska komisija će u utorak predstaviti moguće nove mere, kao što su skrining odlaznih investicija i kontrola izvoza, kako vredna tehnologija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz zemalja EU ne bi završila ''u zemljama kao što je Kina'' i navodno sprečila da je konkurenti stave u vojnu upotrebu.

''Naravno, moramo detaljnije da gledamo kada je reč o tehnologijama za nadzor naoružanja, tu morate biti veoma oprezni'', istakao je Šolc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.