Oportuniti banka isplatila 26 mil €

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oportuniti banka isplatila 26 mil €

Beograd -- Od maja 2007. kada se iz štedionice transformisala u banku Oportuniti banka isplatila je kredite u vrednosti 26 miliona evra.

Banka najavljuje nove kredite namenjene onima koji do sada nisu mogli da koriste bankarske usluge

Klijenti ove banke su preduzetnici, mala i srednja preduzeća kao i poljoprivirednici, a njima je samo za pokretanje biznisa kroz kredite isplaćeno ove godine više od četiri miliona evra. Iz Oportuniti banke najavljuju i nove kredite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << namenjeni onim grupama stanovništva koji kod do sada nisu mogli da koriste bankarske usluge.

Oportuniti banka jedina je u Sribji koja kroz takozvane "start up" kredite podržava preduzetnike i mala predzeća u osnivanju. Stjuart Vajt generalni direktor i predsedni Izvršnog odbora banke kaže da je cilj osinivanja Oportuniti banke bio da se stvori finansijska institucija koja će pomagati razvoju preduzetništva u Srbiji.

" Naši klijenti su prevashodno mali preduzetici koji nemaju sredstva za započinjanje posla, ali i preduzetnici koji imaju pet do 50 zaposlenih a žele da prošire svoje poslovanje, kao i porodične firme, mala gazdinstva. Zbog mera Narodne banke, skoro da nismo bili u mogućnosti da odobravamo potrošačke kredite stanovništvu, ali su se upravo zbog toga mnogi naši klijenti registrovali, iz takozvane sive zone, prešli u male biznismene", kaže Vajt.

Vladimir Vuković, član Izvršnog odbora Oprotuniti banke kaže da je ono što Oprtuniti banku razlikuje od drugih poverenje koje se pruža početniku u biznisu.

"Kod nas je dovoljno da klijent dođe sa idejom. Sa našim timom zajedno radimo biznis plan i predstavljamo ga kreditnoj komisiji. Lični pristup i vreme koje potrošimo je dragoceno jer ulažemo dosta novca kada imamo poveranja u projekat. Do sada je bilo malo slučajeva da smo pogrešili, a stepen vraćanja start-up kredita je isti kao i kod drugih vrsta kredita", kaže Vuković.

Od 2002 do danas posloniv kreditima Oportuniti banka podržala je investiranje 5.000 radinih mesta i odražanje preko 40.0000 postojećih.

Vladimir Vuković najavljuje i da će u narednom periodu Oprotuniti banka ponuditi novu vrstu potrošačkih kreidita za stanovništvo. Ovi krediti, prema Vukovićevim rečima biće namenjeni isključivo onim grupama stanovništva koji do sada nisu mogli da dobiju kredit.

"Mi ne želimo da ponudimo samo jedan u nizu potrošačkih kredita.Želimo da onim građanima koji spadaju u 34 odsto stanovništva koji ne mogu da koriste bankarske usluge, pružimo novu mogućnost", kaže Vuković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.