Opet krediti uz državnu subvenciju

Izvor: B92, 28.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet krediti uz državnu subvenciju

Beograd -- Odobravanje stambenih kredita koje dotira država ponovo počinje ove nedelje, najavio vicepremijer Božidar Đelić.

Za te namene do kraja juna u budžetu je obezbeđeno 200 miliona dinara. Đelić kaže da postoji mogućnost da ti krediti budu odobravani i starijima od 45 godina. Nastavak odobravanja subvencionisanih kredita omogućen je izmenama Uredbe o privremenom finansiranju budžeta od januara do kraja juna, koje je Vlada Srbije usvojila u petak.

Đelić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dodao da će u budžet za ovu godinu biti uključena primena novih poreskih propisa, kojima će biti ukinut porez na kupovinu prvog stana, a ta olakšica bila bi primenjivana od jula.

Podsetimo, zbog privremenog finansiranja, odnosno zato što je potrešen sav novac za te namene, 8. maja prekinuto je izdavanje kredita uz subvenciju država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.