Opao broj najbogatijih na svetu

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 15:29

Opao broj najbogatijih na svetu

Zanimljive detalje donose sveži podaci o finansijskoj imovini svetskog stanovništva, što uključuje deonice, investicijske fondove, stanja na računima i slično.

Kao posledica prošlogodišnjih preokreta (posebno je neobično da su osetno pale ne samo deonice, već i obveznice), ukupna količina finansijske imovine smanjila se 3,5 odsto na 225 triliona dolara, pokazuju podaci Boston Consulting Groupa (BCG).

SEEbiz prenosi da je u pitanju najveći pad od finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krize 2008.

Klub superbogatih pojedinaca s imovinom od najmanje 100 miliona dolara sada broji 62.000 članova, što je 4.000 manje nego godinu ranije. Međutim, vrednost realne imovine u svetu (uključujući nekretnine, plemenite metale…) porasla je 5,5 odsto, čime je kompenzovan pad finansijske imovine.

Ukupna imovina (koja se sastoji od finansijske i realne imovine) tako je prošle godine u svetu porasla 0,3 odsto na 459 milijardi dolara.

Prema procenama BCG-a, do 2027. godine ukupna imovina svetske populacije dostićiće gotovo 600 biliona dolara.

Na listi zemalja s najvećom neto imovinom SAD je na prvom mestu (144 biliona), ispred Kine (76), Japana (24) i Nemačke (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveći pad broja bogatih u posljednjih 15 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2023

Zanimljive detalje donose svježi podaci o finansijskoj imovini svjetskog stanovništva, što uključuje dionice, investicijske fondove, stanja na računima i slično.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.