Olakšice za zapošljavanje radnika do 1. jula

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2014, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olakšice za zapošljavanje radnika do 1. jula

Pomoćnik ministra finansija u Vladi Srbije Irina Stevanović Gavrović najavila je da će se olakšice za novo zapošljavanje radnika primenjivati od 1. jula ove godine.
 

 
Na sednici Odbora udruženja trgovine Privredne komore Beograda ona je istakla da je cilj izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana u kome se nalaze ove olakšice smanjenje sive ekonomije na tržištu rada i veće zapošljavanje radnika. Irina Stevanović-Gavrović je naglasila da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se olakšice kreću između 65 i 75 odsto u zavisnosti od broja novozaposlenih radnika i da funkcionišu po principu povraćaja uplaćenih poreza i doprinosa u roku od 15 dana od uplate, navodi se u saopštenju Privredne komore Beograda.
Prava radnika će u potpunosti biti ispoštovana u pogledu penzionog osiguranja, jer će se knjižiti ukupan iznos poreza i doprinosa bez obzira što se deo te sume vraća poslodavcu.
Izvor: Tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.