Okončaćemo proces privatizacije, nema odlaganja

Izvor: Kamatica.com, 21.Sep.2015, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončaćemo proces privatizacije, nema odlaganja

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da će do kraja godine biti rešeno pitanje 450 privrednih subjekata iz portfolija Agencije za privatizaciju, koji broji ukupno 500 preduzeća.On je objasnio da će za jedan broj od 17 strateških firmi proces biti završen do Nove godine, a za preostali deo do maja naredne godine.

"U svakom slučaju neće biti odlaganja procesa, ne znam da li bi mogli da ga nazovemo privatizacijom...privatizacija je davno završena, ovo je završni proces >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << privatizacije", kazao je Sertić na svečanoj dodeli licenci stečajnim upravnicima u Privrednoj komori Srbije.

On je istakao da se Ministarstvo trudi da zajedno sa sindikatima nađe održiv model kako bi se zaštitila elementarna socijalna prava radnika koja rade ili su formalno zaposlena u tim preduzećima.

Nastavak na Kamatica.com...






Povezane vesti

Do kraja godine još 200 firmi u stečaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2015, 13:42

Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara izjavio je danas da je u Centru za stečaj te agencije trenutno registrovano 700 preduzeća i da očekuje da će ih do kraja godine biti 900...Prema njegovim rečima, od kako je donet novi zakon o privatizaciji krajem 2014. raspisano je 149 javnih poziva,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.