Ograničavanje marže na gorivo nije moguće

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ograničavanje marže na gorivo nije moguće

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković ocenio je da bi ograničavanje marži na gorivo bilo udar na male prodavce i da bi izazvalo gašenje benzinskih pumpi.

On je agenciji Beta rekao da u grupaciji benzinskih stanica koje su članovi UPS-a smatraju da je ogrančavanje marže gotovo nemoguće u sutuaciji kada postoji delimačan monopol Naftne industrije Srbije (NIS), koja se istovremeno bavi i veleoprodajom i maloprodajom goriva."Određeni derivati, odnosno najeftinije >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << vrste goriva dizel D2 i BMB (bezolovni motorni benzin), ne mogu se kupiti na slobodnom tržištu, već samo kod NIS-a. Nemamo dovoljno razvijeno tržište i zaista ne znam na koji bi se način mogla ograničiti marža", rekao je Atancković.On je naveo primer vlasnika pumpe u Osečini koji je prošle sedmice od NIS-a kupovao D2 po velikopridajnoj ceni od 126 dinara, dok je NIS-ova pumpa u blizini u maloprodaji to gorivo prodavala za 121 dinar po litru.Prema rečima Atanackovića, cena goriva bi se jedino mogla kontrolisati tako što bi se kontrolisale velikoprodajne cene NIS-a, što bi se onda prenelo i na maloprodajne cene.BEOGRAD, 22. februara 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.