Oglasila se Rusija: Imate našu podršku

Izvor: B92, 12.Avg.2023, 10:59

Oglasila se Rusija: "Imate našu podršku"

Zapadne zemlje raznim manipulacijama primoravaju sopstvene preduzetnike da napuste rusko tržište, izjavio je ruski diplomata.

Strane kompanije u Rusiji mogu da računaju na podršku vlasti i povoljne uslove, rekao je u intervjuu za "RIA Novosti" Dmitrij Biričevski, direktor sektora za ekonomsku saradnju Ministarstva spoljnih poslova.

"Prema "Blumbergu", krajem 2022. godine kompanije iz 'neprijateljskih' zemalja koje su ostale na ruskom tržištu uspele su da značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poboljšaju svoje finansijske pokazatelje, a neke su ostvarile rekordan rast prihoda. I ne radi se samo o smanjenju nivoa konkurencije. Ovo je još jedna potvrda nastavka slobode preduzetničkog delovanja u našoj zemlji za kompanije bilo kog porekla", istakao je diplomata.

On je naglasio da strane kompanije koje žele da rade u Rusiji i poštuju zakone nisu u opasnosti. Istovremeno, zapadne zemlje raznim manipulacijama primoravaju sopstvene preduzetnike da napuste rusko tržište.

"Spekulacije se intenziviraju oko navodno neminovne nacionalizacije njihove imovine, a kompanije koje održavaju svoje prisustvo u Rusiji iz političkih razloga su podvrgnute pritiscima i oštrim kritikama u ovim zemljama. To je deo zapadnih sankcija i ekonomskog pritiska na našu zemlju", rekao je Biričevski.

Pojedine strane kompanije su nastavile svoj rad u Rusiji, i posle početka Specijalnu operaciju u Ukrajini februara 2022. One nerado pokazuju svoje podatke, ali se može videti da imaju troškove i štetu od zamrzavanja ili obustave poslovanja u Rusiji.

Kako je rekao predsednik Rusije Vladimir Putin na Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, ako strane kompanije požele da se vrate u Rusiju, vlasti će stvoriti neophodne uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.